Από μάγος…αρχαιολόγος

News image uploaded 14/07/2011 - 08:59: see link for credits

Να σπουδάσει αρχαιολογία επιθυμεί ο Χάρι Πότερ, κατά κόσμον Ντάνιελ Ράντκλιφ. Ο ηθοποιός που ενσάρκωσε τον μικρό μάγο της Τζ. K. Ρόουλινγκ στη μεγάλη οθόνη δήλωσε ότι, αν και λυπήθηκε με το τέλος του κινηματογραφικού «Χάρι», θα έχει τώρα περισσότερο χρόνο να ασχοληθεί με τα προσωπικά του ενδιαφέροντα. «Παρακολουθώ πολλά πράγματα στο “Discovery Channel” και έχω αρχίσει να σκέφτομαι να κάνω ένα πρόγραμμα στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο, καθώς ενθουσιάζομαι όλο και περισσότερο με την αρχαιολογία», πρόσθεσε.

Η προβολή της τελευταίας ταινίας «Χάρι Πότερ» στις αίθουσες σημαίνει και το τέλος μιας εποχής, όχι μόνο για τους θαυμαστές του μυθιστορηματικού μάγου, αλλά κυρίως για τον πρωταγωνιστή της. Ο Ντάνιελ Ράντκλιφ μεγάλωσε στα κινηματογραφικά πλατό ταυτόχρονα με τον ήρωα που ενσάρκωσε και όσο οι περιπέτειες του διαδέχονταν η μία την άλλη. Στα χρόνια που μεσολάβησαν εξελίχθηκε από έναν συμπαθή σωσία του μικρού μάγου σε έναν αξιόλογο επαγγελματία ηθοποιό με επιτυχή παρουσία, εκτός από τον κινηματογράφο, και στο βρετανικό θέατρο. Φαίνεται όμως ότι πέρα από την ανθούσα καριέρα του ως ηθοποιός, ο Ράντκλιφ προέκυψε και λάτρης του πολιτισμού εν γένει. Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο και με την αθλητική δραστηριότητα, καθώς, όπως εξομολογήθηκε ο ίδιος, παρά την καλή φυσική του κατάσταση, είναι κάκιστος αθλητής.

Θα ανταλλάξει λοιπόν ο Ράντκλιφ το ραβδί του Χάρι Πότερ με τη σκαπάνη ή έστω το λάσο του Ιντιάνα Τζόουνς; Όπως λέει ο ίδιος «είμαι ενθουσιασμένος να δω τι θα φέρει το μέλλον».

Πηγή: Contactmusic.com via Archaiologia Online, 10/07/2011